Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Álmodtam
Szentháromság szobor Veszprémben, Topor M.
Krisztusról tanúskodva válaszolhatunk a nyugati társadalom összeomlására
2009-02-17 Forrás: Vatikáni Rádió
Február 7-e és 13-a között a mozgalom Castel Gandolfo-i központjában 40 nemzet 75 püspöke adott egymásnak találkozót Miloslav Vlk prágai bíboros érsek vezetésével. A cseh főpásztor megállapította, hogy a nyugati társadalom összeomlása játszódik le szemünk előtt. Ennek szörnyű következményeit emberek milliárdjai viselik, és ez az egyház számára is nehézségeket állít.
Korunkat II. János Pál pápa sötét éjszakának nevezte, amelyben a reményt Krisztus adja nekünk: meg kell valósítani Krisztus élő jelenlétét a mindennapok különböző területein: a plébániai közösségben, az iskolában, a családban, a munkahelyen. Maga Jézus mondta: "Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük" (Mt 18,20).

A közösség építése Vera Araujo szociológus szerint is lényegbevágó a mai globalizált társadalomban. Kapcsolataink felszínesek, virtuálisak, az individualizmus áll mindenek fölött. Ezért fontos megfelelően reagálni arra a növekvő kölcsönös függésre, ami az egyes vallások, fajok, nyelvek és kultúrák között fennáll.

Ebbe az irányba mutat a Loppiano-ban létrehozott Fokoláre központ is, vagy a nemrég alapított Sophia Egyetem - amelyet a közösség püspök barátai megtekintettek. A februári Fokoláre találkozón egy világiakból álló csoport is képviseltette magát: orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók, akik arra mutattak példát, miként hat ki a keresztény tanúságtétel a mindennapi munka területére.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép