Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

V. Miklós
Állam és vallásalapítónk, Topor M.
Egyetemi lelkészségek találkozója Szegeden
2009-02-17 Forrás: Magyar Kurír
Szeged adott otthont az első Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának (KELET). Az ötlet a tavalyi Egyetemi Pasztorációs Konferencián született azért, hogy ne csak a lelkészek és közvetlen segítőik találkozzanak, hanem maguk a lelkészségek fiataljai is.
A február 13–15-i hétvégére szervezett programon mintegy 70 katolikus és református egyetemista gyűlt össze Magyarország nagyvárosaiból: Budapestről, Debrecenből, Miskolcról, Sárospatakról, Szegedről, illetve a határokon túlról is, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről és Brassóból.

A hétvégén a résztvevők számos ötletet meríthettek az egyes lelkészségek bemutatkozásaiból, így középpontba került a szegedi katolikus lelkészség hajléktalanokat látogató csoportja és a napközben is nyitva tartó, otthonos klub, vagy a reformátusok által felkarolt Fair Trade, a méltányos kereskedelem ügye. A budapesti Műegyetemi Katolikus Közösség pedig a tavaly nyáron első ízben megrendezett első keresztény gólyatábor tapasztalatairól beszélt – írja Bánvölgyi Helga, a szegedi lelkészség egyik fiatalja.

A résztvevők megtekintették Szeged néhány nevezetességét, ezenkívül imádság és kiscsoportos beszélgetések egészítették ki a programot. Az egyik kolozsvári fiatal így beszélt élményeiről: érezhettük annak az erejét, hogy sokan vagyunk együtt és egyfelé haladunk. Külön élmény volt megtapasztalni, hogy az egymás számára többségében ismeretlen emberek hamar megtalálták a közös hangot, a mélyebb közösséget Istennel és egymással.

A találkozót szentmise zárta, amelyet Pálfai Zoltán szegedi egyetemi lelkész mutatott be.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép