Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Jó ha van egy barát
Szent József tiszteletére szentelt templomot
Adakozást szerveznek katolikus iskolák javára
2009-02-22 Forrás: Evangélikus Egyház
Adakozást szervez iskolái számára összes magyarországi templomában a katolikus egyház február utolsó vasárnapján - tájékoztatta pénteken a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodája az MTI-t.
A közlemény szerint az országos gyűjtés komoly segítséget jelent az anyagilag nehéz helyzetben lévő 182 oktatási-nevelési intézmény 332 tagintézményének, amelyek feladata "a műveltség megalapozása mellett a személyiség kibontakoztatása és a keresztény értékrend megismertetése".

A teljes magyar közoktatáson belül a katolikus intézmények aránya csaknem 4 százalék. Ebben a tanévben 73 óvodát, 106 általános iskolát, 57 gimnáziumot, 14 szakiskolát, 17 szakközépiskolát, 51 diákotthont és 14 alapfokú művészetoktatási iskolát tart fenn a 14 katolikus egyházmegye, a 25 szerzetesrend és a három felsőoktatási intézmény - írták.

A katolikus oktatási rendszer több intézménye nyújt speciális képzést: mintegy 60 iskolában foglalkoznak 1.474 sajátos nevelési igényű tanulóval, integrált nevelés és oktatás pedig 88 helyen folyik. A katolikus intézményekben az országos átlagnál 30 százalékkal magasabb, 48 százalék a nagycsaládból származó vagy szociálisan rászoruló gyermek - közölték.

A katolikus oktatásban részesülők együttes létszáma 66.502, a pedagógusok száma 5.871, közülük 220 a szerzetes, illetve paptanár.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép