Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Golgota
pápa
Konzisztóriumot tartott a pápa
2009-02-24 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya február 21-én délelőtt 11 órakor a Kelemen Teremben rendes, nyilvános konzisztóriumot tartott tíz boldog szenttéavatása ügyében. A szertartásra április 26-án és október 11-én kerül sor.
A leendő hét férfi és három női szent között van a flamand származású Jozef Damian de Veuster, vagy ismertebb nevén Damján (József) atya, aki a XIX. század végén 16 éven át volt a leprások apostola Molokai szigetén, a Hawaii-szigeteken. Szintén ismert személyiség Zygmunt Szczęsny Feliński lengyel püspök, a Mária Családja Ferences Nővérek kongregáció alapítója.

A konzisztóriumot követően XVI. Benedek pápa fogadta William Joseph Levada bíborost, a Hittani Kongregáció prefektusát, majd a Konzisztóriumi Teremben találkozott a Pápai Életvédő Akadémia közgyűlése alkalmából szervezett nemzetközi tudományos kongresszus közel 300 résztvevőjével.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép