Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Hercegszántó (Máriakert) kereszttel
Kereszt
A megszületendő gyermek napja – 40 imanap az élet védelmében
2009-02-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Az imakezdeményezés öt évvel ezelőtt született az USA-ban, Texas államban egy helyi életvédő csoport gondolataként. Célja az abortuszok számának csökkentése volt, amely lassan kiterjedt más kontinensekre is. Az idén február 13. és március 24. között zajló „40 imanap az életért” kezdeményezésbe első alkalommal spanyolországi és számos latin-amerikai ország katolikusai is bekapcsolódnak.
A dátumot azért erre az időszakra tűzték ki, hogy lehetővé váljon a megfelelő és motivált részvétel „A megszületendő gyermek napja” szertartásain, amely emléknapot március 25-én tartják. A résztvevők 40 napon keresztül mindennap elimádkozzák a rózsafüzért és a II. János Pál által szerkesztett imát az életért. Emellett egyszer egy héten – lehetőleg pénteken – böjtnapot tartanak az emberi életet minden szakaszában való tiszteletben tartásáért.

A kezdeményezés elindításakor Texasban közel ezren vettek részt az imanapon. Ezt követően a felmérések szerint az abortuszok aránya 28%-kal csökkent. Ez az eredmény ösztönözte a szervezőket és a résztvevőket, hogy kiterjesszék az imanapot. Jelenleg több mint 200 ezren kapcsolódtak be a kezdeményezésbe. A legutóbbi kampányban szeptember 24. és november 2. között az Egyesült Államokban és Kanadában 170 város vett részt. Az imának köszönhetően 50 emberi életet mentettek meg és csökkent az abortuszt végző intézmények munkatársainak száma.

Idén először perui életvédő szervezetek egy csoportja is bekapcsolódott a spanyol-amerikai kezdeményezésbe. Bár Peruban – mint számos más latin-amerikai országban – tiltott az abortusz, egyre több kísérletet tesznek engedélyeztetésére.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép